Móóóře plastu

Letos jsme v hodinách výtvarek na druhém stupni pootevřeli žluté kontejnery na plast. Pokud si myslíte, že jsme uvnitř našli plast, mýlíte se. Objevili jsme totiž přímo Móóóře plastu. A s takovým Móóóřem se dá dělat spousty věcí. 

Nevěříte, přijďte se podívat k nám do školy. Ve spojovacím tunelu si v klídku proplouvá ryba Fugu s mořským koníkem za zády. Nad hlavou procházejících poletuje moucha Rapperka Plasťáková či Masařka s křídly z 30% plátkového eidamu. Pokud dorazíte, nezapomeňte se potopit ke korálovému útesu. Dávejte si ale pozor na požahání medúz. Sekce moderního umění, jehož autorkou je žehlička a pomocník pečící papír, stojí za podrobné prozkoumání. V moři plných vln odpadkových pytlů všech barev a velikostí a také nějakého toho igeliťáku od rohlíků z Lidlu si pak můžete zaplavat. Pro milovníky fotografie jsou tu detaily těch nejkrásnějších plastů školy. Pokud byste dostali žízeň, můžete se osvěžit obsahem jedné z desítek plastových lahví, jejíchž obsah jste nikdy nepili. Hledáte-li pak nějakou inspiraci pro stavbu rodinného domku, můžete se inspirovat v našem plastovém městečku. Při zpáteční cestě na Vás budou házet odlesky nádherná vitrážová okna. 

Nevěříte, přijďte se přesvědčit! A nezapomeňte třídit do žlutých popelnic, ať mají i ostatní z čeho tvořit. Do moře plasty totiž opravdu nepatří!

za všechny druhostupňové děti

Daniela Křesťanová a Eliška Vondrušková

Fotogalerie – zde