Návštěva dánských studentů v Praze

Týden mezi 15. a 20. dubnem 2024 jsme strávili čas s našimi přáteli z Ringe, kteří přijeli strávit první část našeho výměnného programu k nám do Prahy.

První den: Adrenalin a Zábava

Když studenti z Dánska dorazili v pondělí pozdě večer, už jsme je jen přivezli do jejich nových domovů. Druhý den jsme ihned po srazu u školy vyrazili do lanového centra Proud. Odpoledne jsme se přesunuli do Dejvic, kde jsme hráli bowling a pak jsme měli volný čas na procházku Prahou a Suchdolem.

Druhý den: Historie a Kultura

V úterý jsme navštívili starou čistírnu odpadních vod v Podbabě, kde jsme se dozvěděli trochu víc o industriální historii Čech. Odpoledne, po samozřejmé pauze na oběd u letohrádku královny Anny, jsme s průvodkyněmi prozkoumávali Prahu. Viděli jsme nejen Orloj, Karlův Most a Pražský Hrad, ale i Klementinum a jiné zajímavosti Prahy.

Třetí den: Návštěva Terezína a Rozloučení

Ve čtvrtek jsme jeli do Terezína, abychom se dozvěděli ještě o trochu více o historii naší země. Večer jsme měli rozlučkovou zahradní párty.                                                                                              V pátek ráno jsme se s našimi dánskými přáteli museli rozloučit na nádraží, abychom se s nimi mohli už v květnu shledat v Ringe.

Těchto pár dní s našimi dánskými přáteli jsme si moc užili!

Fotogalerie – zde